Ayurvedische massage

Tijdens de basiscursus Ayurvedische massage worden de Ayurvedische basisprincipes eigen gemaakt en krijg je zowel theorie- als praktijkles voor het toepassen van de Ayurvedische massage en de dosha technieken. De Ayurveda wordt gezien als het oudste geneeskundig en gezondheidssysteem dat duizenden jaar geleden op schrift werd gesteld. Het is afkomstig uit India en betekent: kennis (veda) van het leven (ayur).

Startdata

De cursusdata staan vermeld in onderstaand inschrijfformulier

Er is plek voor ongeveer 8 cursisten per dag, dus geef je snel op. Wij kunnen op verzoek een wachtlijst hanteren. Mocht er iemand afzeggen wordt er contact met je opgenomen.

Aanmelden

Inschrijven voor deze cursus kan door het inschrijfformulier op deze pagina in te vullen. Je ontvangt zo spoedig mogelijk (uiterlijk binnen 3 werkdagen) een bevestiging per e-mail waarin de vervolgstappen duidelijk beschreven staan.

Alle informatie

Om de cursus te volgen is massage ervaring of een massage opleiding vereist, dit om het praktijkgedeelte soepel en snel te laten verlopen. Het is niet nodig om een model mee te nemen. Er wordt geoefend op medecursisten, omdat het zelf beleven van de massage een belangrijk onderdeel is van de cursus.

De cursus Ayurvedische massage is een dagcursus en duurt ongeveer 6 uur. 

Binnen de Ayurveda betekent afwezigheid van ziekte niet dat je gezond bent. Gezondheid betekent dat de drie Dosha’s: Vata (ether en lucht), Pitta (vuur en water) en Kapha (water en aarde) in balans zijn, de uitscheidingsproducten zijn goed, de geest is rustig en in balans en de weefsels functioneren. De Ayurvedische massage is onderdeel van de preventieve alternatieve geneeskunde. Er wordt gebruik gemaakt van een ruime hoeveelheid warme kruidenolie wat een smerende en medicinale werking heeft. Kenmerkend voor deze massage is dat er door de keuze van de techniek en de kruidenolie rekening gehouden wordt met de constitutie (dosha/prakruti) van de persoon, zijn/haar specifieke klachten (vrikruti) en eventuele pijn.

De Ayurvedische massage is een zachte massage waarbij de druk afgestemd is op de fysieke structuur van de cliënt. Door de behandeling van de energiekanalen – de Nadi’s – en de energiepunten genaamd Marma’s heeft de Ayurvedische massage een energetisch aspect. De massage heeft een reinigend effect, ontspant, voedt en balanceert fysiek en geestelijk. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam en de geest worden gestimuleerd.

Na het afronden van de cursus ben je in staat de basis van een Ayurvedische massage uit te voeren op het gehele lichaam en heb je kennis gemaakt met de leer van de Ayurveda waardoor je onderscheid kunt maken tussen de drie dosha’s en deze ook eventueel kunt herkennen. 

Na het afronden van de cursus krijg je een certificaat van deelname van het WellnessInstituut.

Het lesgeld bedraagt €149.- per cursus. Dit is inclusief lesmateriaal, het gebruik van alle benodigde materialen zoals massageolie, onbeperkt gebruik van koffie/thee én een certificaat van deelname van het WellnessInstituut.

Betaling dient te worden voldaan voor aanvang van de cursus.

Inschrijfformulier

Extra informatie

Ben je er nog niet helemaal over uit en wil je graag advies of heb je nog een aantal vragen? Vul het contactformulier in of stuur een e-mail naar info@wellnessinstituut.nl. Wij doen ons best om je zo snel mogelijk van een reactie te voorzien. Controleer ook altijd even je spambox. 

Wist je dat het WellnessInstituut meer dan 18 cursussen aanbiedt?