Allround wellness medewerker

Tijdens de cursus allround wellness medewerker leer je alle ins and outs die een wellness medewerker in een wellnessresort moet weten om de gasten een ontspannende en unieke dag te bezorgen. Na het afronden van deze cursus kan jij met het certificaat bij elk wellnessresort solliciteren op diverse functies.

Informatie

Overweeg jij om deze cursus te gaan volgen? Dan snappen we dat je misschien nog wat vragen hebt. Daarom nodigen we je van harte uit om kennis te komen maken. Schrijf je in voor de gratis informatiebijeenkomst.

Aanmelden

Inschrijven voor deze cursus kan door het inschrijfformulier op deze pagina in te vullen. Je ontvangt zo spoedig mogelijk (uiterlijk binnen 3 werkdagen) een bevestiging per e-mail waarin de vervolgstappen duidelijk beschreven staan.

Alle informatie

Voor deze cursus is geen vooropleiding nodig. Motivatie en enthousiasme spelen een grotere rol, ervaring hebben in het bijwonen van opgietingen of het bezoeken van saunacomplexen is een pré.

Deze cursus bestaat uit 8 lesavonden van 19.00 tot 22.15 uur.

Om een goede wellnessmedewerker te zijn dien je kennis te hebben van de werking van een saunagang op het menselijk lichaam. Daarom leer je de werking van sauna’s, de basis anatomie en fysiologie en word je bijgeschoold over voeding, vitaliteit en veiligheid. Daarnaast is een stukje relevante theorie over EHBO onderdeel van deze cursus. De cursus bestaat uit theorie en praktijk. 

Theorie:
– De betekenis van wellness
– Communicatie en gastvrijheid
– Kennis van het lichaam
– Voeding, vitaliteit en veiligheid
– EHBO en reanimatie
– Wellnessrituelen (zoals hamam en rasul)
– Wellnessbelevingen (zoals klankschalen en floaten)

Praktijk:
– Rondleiding geven
– Massage handgrepen
– Massage technieken
– EHBO en reanimatie
– Rituelen en belevingen

Na het afronden van de cursus worden de cursisten getoetst middels een theoretische kennistoets en praktijkopdrachten. Je ontvangt een certificaat van het WellnessInstituut indien je deze toets en opdrachten met een voldoende afrond.

Na het succesvol afronden van de cursus ontvang je een certificaat van deelname van het WellnessInstituut, een reanimatie en een AED certificaat.

Het lesgeld bedraagt €749.- per cursus. Dit is inclusief lesmateriaal, onbeperkt gebruik van koffie/thee, een reanimatie en AED certificaat én een certificaat van deelname van het WellnessInstituut.

Betaling dient te gebeuren voor aanvang van de cursus.

Inschrijfformulier

Extra informatie

Ben je er nog niet helemaal over uit en wil je graag advies of heb je nog een aantal vragen? Vul het contactformulier in of stuur een e-mail naar info@wellnessinstituut.nl. Wij doen ons best om je zo snel mogelijk van een reactie te voorzien. Controleer ook altijd even je spambox. 

Wist je dat het WellnessInstituut meer dan 14 cursussen aanbiedt?