TREATMENTS® Ceylon

De tempelgrotten uit het oude Ceylon ruiken naar bloemen, kruiden en wierook die men al eeuwen brandt. Maar de wat meer verborgen grotten dragen een warmere geur van shea noten, sandelhouten en patchoeli. TREATMENTS® heeft deze geuren gecombineerd met fruitbloesem en jasmijn die je meenemen naar het authentieke Ceylon.

TREATMENTS® is een jong merk, maar heeft desondanks al een heel behoorlijk assortiment aan producten en behandelingen op de markt gebracht. Indien je een TREATMENTS® wellnessbehandeling hebt kunnen vinden die jou aanspreekt, volg je deze in onze inspirerende TREATMENTS® trainingcentra binnen het WellnessInstituut in Schiedam of Emst.

Heb jij een eigen salon en deel je onze passie voor bijzondere wellness behandelingen en mooie producten? Dan is het aanbieden van TREATMENTS® producten en behandelingen iets voor jou! Indien men binnenstapt in een TREATMENTS® salon moet het voor iedere cliënt voelen als het binnenstappen in een andere wereld waar een moment van rust en weldaad centraal staat.

Startdata

De cursusdata staan vermeld in onderstaand inschrijfformulier.

Er is plek voor ongeveer 8 cursisten per dag, dus geef je snel op. Wij kunnen op verzoek een wachtlijst hanteren. Mocht er iemand afzeggen wordt er contact met je opgenomen.

Aanmelden

Inschrijven voor deze cursus kan door het inschrijfformulier op deze pagina in te vullen. Je ontvangt zo spoedig mogelijk (uiterlijk binnen 3 werkdagen) een bevestiging per e-mail waarin de vervolgstappen duidelijk beschreven staan.

Alle informatie

Om de training te volgen is massage ervaring of een massage opleiding vereist, dit om het praktijkgedeelte soepel en snel te laten verlopen. Het is niet nodig om een model mee te nemen. Er wordt geoefend op medecursisten, omdat het zelf beleven van de massage een belangrijk onderdeel is van de cursus.

De Ceylon cursus is een dagcursus en duurt ongeveer 6 uur.

Tijdens deze behandeling wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van sheabutter, wat voedend is voor de huid. Naast een reiniging met shower foam en een massage met sheabutter, word je ook gescrubd met een milde seasalt bodyscrub. Het enige dat overblijft is een zijdezachte huid.

Het authentieke Ceylon is een weelderig eiland, waar de oude tempels en overweldigende groene natuur door de kolonisten als een ware schatkamer werd gezien. Ondanks de kolonisatie kon men in Ceylon de cultuur en rituelen in stand houden, al werden sommige rituelen zo veel mogelijk buiten het zicht van de kolonisten gehouden. In de talloze grottempels op het eiland, bleven de bijzondere cultuur en rituelen in het geheim bestaan.

Eén van deze rituelen is de heerlijke Ceylon Treatment, waarin de invloed van de Ayurveda duidelijk in de massage naar voren komt. In plaats van grote hoeveelheden sesamolie werd er gemasseerd met verwarmde Shea Butter, die de huid voedt en zacht en soepel maakt. Doordat de Shea Butter in de koele grotten werd bewaard, werd deze hard en ontdekte men allerlei nieuwe toepassingen die de Ceylon Treatment een unieke ervaring maken. Ontdek deze verborgen eeuwenoude Treatment en droom mee naar het authentieke Ceylon.

Ceylon, wat we tegenwoordig kennen als Sri Lanka, is een groot, bijna sprookjesachtig eiland ten zuiden van India in de Indische Oceaan. De vruchtbare grond van het eiland voorziet haar bevolking niet alleen van voldoende voeding, maar ook van kostbare edelstenen. Dit samen met de gunstige ligging van het eiland op de belangrijke handelsroutes, de ontelbare kleuren groen langs de kust en in de jungle, de immens hoge bergen, paradijselijke baaien en de uitgestrekte parelwitte stranden maken het eiland al eeuwenlang een aangename en gewilde aanlegplaats voor handelsschepen, die richting China of Afrika voerden.

In oude geschriften die over Ceylon zijn gevonden, blijkt dat een groep mensen, die Vedda’s worden genoemd, zich al eeuwen voor het begin van de jaartelling op het eiland vestigden. 3500 jaar geleden vestigt een grote groep Singalezen vanuit India zich in Ceylon. Zij brachten de Boeddhistische cultuur mee en bouwden de mooiste tempels en hakten in de rotsen mooie beelden uit. Een paar eeuwen later verhuist ook een grote groep Tamil vanuit India naar het eiland. De Vedda’s, de boeddhistische Singalese bevolking en de Hindoestaanse Tamil bevolking leven apart van elkaar in verschillende kleine koninkrijkjes. Maar de verschillende gebruiken, rituelen en culturen worden van elkaar overgenomen en mengen zich onderling, wat goed terug is te zien in bijvoorbeeld de vele tempels die het land rijk is, waar beelden van Boeddha en diverse Hindoestaanse goden gemoedelijk naast elkaar staan.

De oude wellness rituelen uit Ceylon zijn een perfecte samensmelting uit de oude Singalese cultuur, de oude Ayurvedische en Boeddhistische gebruiken en van rituelen en gebruiken die werden meegebracht door de vele handelsschepen. De basis van deze rituelen komt uit de oude heilige Indiase Grihya Sutra. Dit heilige geschrift werd al door de Vedda’s meegenomen richting Ceylon, waarin beschreven staat hoe men omgaat met allerlei lichamelijke rituelen, zoals hygiëne, door minimaal drie maal per dag te baden.

De Hindoestaanse cultuur bracht de Arurveda mee. Hierin staan geneeswijzen beschreven, maar ook hoe preventief te handelen, door intensieve reiniging of door kruiden te gebruiken. Het gebit bijvoorbeeld werd gereinigd door een spoeling met kokosolie en specerijen zoals kaneel, kardemom, anijs of kruidnagel aan werd toegevoegd. Voor aanvang van een huwelijk werden bruid en bruidegom door middel van kurkuma en verwarmde kokosolie gereinigd en nagespoeld met rozenwater. De handelaren brengen vernieuwende inzichten op reiniging mee. Zo wordt vanuit Maleisië het baden in de tempelbassins ingevoerd, terwijl vanuit Egypte Henna wordt meegevoerd richting India. Dit was in eerste instantie bedoelt om het lichaam te koelen, maar werd in sierlijke patronen op het lichaam aangebracht, wat men in Ceylon ook graag gebruikte. De Chinezen brachten allerlei massage vormen mee, waarbij de Shiatsu techniek populair was, en we dit nog steeds terug zien in de hedendaagse manier van masseren in Sri Lanka.

Voor bijzondere momenten, maakten de hogere klassen gebruik van een wat exclusiever ritueel. Men liet zich uitgebreid baden. Vaak gebeurde dit in de tempelbassins waar de mooiste en de fijnst geurende bloemblaadjes aan werden toegevoegd. Sesamolie werd vermengd fijn zand of fijn zout, waar het lichaam zachtjes mee werd gescrubt. Dit werd afgespoeld met geurend rozenwater en tot slot werd het lichaam voorzien van een laagje verwarmde shea butter, waar sandelhout aan werd toegevoegd voor de geur, wat vervolgens met sierlijke bewegingen in de huid werd gemasseerd. Shea Butter was schaars in Ceylon, dus men ging er zuinig mee om. Het haar werd gereinigd met een traditionele oliereiniging en werd daarna voorzien van een heerlijk aangename geur door er met een klein doosje met rokende houtsnippertjes en andere geurende kruiden langs te gaan.

Zo was de Singalese bevolking genoodzaakt bepaalde producten, zoals de sheanoten te verstoppen. In Dambulla waren maar liefst 80 grottempels, waarvan er slechts enkele uitbundig versierd waren, met mooie kleurige schilderingen van muren en plafonds en met goud bedekte beelden. Hierdoor konden de andere grotten onopvallend gebruikt worden om de shea noten uit het zicht te houden en de badrituelen plaats te laten vinden.

De behandeling werd aangepast aan de omstandigheden. Men startte het Ceylon ritueel met het roken van het haar met sandelhout. Gevolgd door een massage met warme kruidenolie die als eerst werd aangebracht op voetzolen en handpalmen, zodat het lichaam optimaal gebruik kon maken van de kracht van de kruiden. Deze werd vervolgd met een milde scrubbehandeling zodat de huid weer zacht en egaal aanvoelt. Om de huid nog zachter te laten voelen, gebruikte men de shea butter. In de koele grotten werd deze echter hard. Om deze zacht te houden werd ze gemengd met een kleine hoeveelheid andere olie, waardoor de structuur van de boter nog zachter en luchtiger werd, en de huid nog zachter aanvoelde.

Ben jij N.G.S. masseur? Dan ontvang je voor deze cursus 4 accreditatiepunten.

Na het afronden van de Ceylon cursus mag je de Ceylon Treatment aanbieden in jouw salon. Wil je ook de UyuniMahayana en/of de Shinshiro Treatment aanbieden? Schrijf je dan ook in voor deze trainingen.

Na het afronden van deze cursus krijg je een TREATMENTS® licentie om alle producten te mogen verkopen in jouw salon. Je krijgt dus ook toegang tot de inkoop van alle producten.

Het lesgeld bedraagt €149.- per cursus. Dit is inclusief lesmateriaal (uitgebreide reader), het gebruik van alle benodigde materialen zoals massageolie, onbeperkt gebruik van koffie/thee én een TREATMENTS® licentie om alle producten te mogen verkopen in jouw salon. 

Betaling dient te gebeuren voor aanvang van de cursus. 

Inschrijfformulier