TREATMENTS® Mahayana

Ervaar het oude Bhutan met onze Mahayana Treatment. Tijdens deze behandeling wordt je gereinigd en gemasseerd met Mani Stones. Deze stenen dragen positieve, inspirerende teksten en van oudsher zouden deze boodschappen invloed hebben op het welzijn van uw lichaam. Na de reiniging en de massage wordt de huid verzorgd met de verzorgende Mahayana producten zodat je als herboren de kamer verlaat!

TREATMENTS® is een jong merk, maar heeft desondanks al een heel behoorlijk assortiment aan producten en behandelingen op de markt gebracht. Indien je een TREATMENTS® wellnessbehandeling hebt kunnen vinden die jou aanspreekt, volg je deze in onze inspirerende TREATMENTS® trainingcentra binnen het WellnessInstituut in Schiedam of Emst.

Heb jij een eigen salon en deel je onze passie voor bijzondere wellness behandelingen en mooie producten? Dan is het aanbieden van TREATMENTS® producten en behandelingen iets voor jou! Indien men binnenstapt in een TREATMENTS® salon moet het voor iedere cliënt voelen als het binnenstappen in een andere wereld waar een moment van rust en weldaad centraal staat.

Startdata

De cursusdata staan vermeld in onderstaand inschrijfformulier.

Er is plek voor ongeveer 8 cursisten per dag, dus geef je snel op. Wij kunnen op verzoek een wachtlijst hanteren. Mocht er iemand afzeggen wordt er contact met je opgenomen.

Aanmelden

Inschrijven voor deze cursus kan door het inschrijfformulier op deze pagina in te vullen. Je ontvangt zo spoedig mogelijk (uiterlijk binnen 3 werkdagen) een bevestiging per e-mail waarin de vervolgstappen duidelijk beschreven staan.

Alle informatie

Om de training te volgen is massage ervaring of een massage opleiding vereist, dit om het praktijkgedeelte soepel en snel te laten verlopen. Het is niet nodig om een model mee te nemen. Er wordt geoefend op medecursisten, omdat het zelf beleven van de massage een belangrijk onderdeel is van de cursus.

De Mahayana cursus is een dagcursus en duurt ongeveer 6 uur.

Ervaar het oude Bhutan met de Mahayana Treatment. Tijdens deze behandeling wordt er gereinigd en gemasseerd met de traditionele Mani Stones. Na de reiniging en de massage wordt de huid verzorgd met de verzorgende Mahayana producten.

Zo’n 4000 jaar geleden vestigden de eerste mensen zich in Bhutan, wat hoog in de bergen van de Himalaya verscholen ligt tussen China en India. Door de invloeden uit India en Tibet werd het Boeddhisme een belangrijk onderdeel van de cultuur. Door de hoge en geïsoleerde ligging van het land, werden mythen en legendes over draken en geesten in stand gehouden en steeds mooier gemaakt. Vanaf de 17e tot een aantal jaren terug mochten buitenlanders Bhutan niet in. Hierdoor bleven de oude rituelen, mythes, legendes en tradities voortbestaan. Een van de legendes is dat een grondlegger van het Mahayana Boeddhisme vanuit Tibet op de rug van een tijger naar een grot in Bhutan is gevlogen om te mediteren. De Bhutaanse en Tibetaanse monniken reizen al sinds de 8e eeuw een aantal keer in hun leven naar het Tijgernest, zoals men de grot noemde, om daar net als de Guru te mediteren. In de 12e eeuw werd een start gemaakt met het bouwen van een heiligdom, maar pas in 17e eeuw werd de Tiger Nest Temple zoals we deze tegenwoordig kennen tegen een steile afgrond gebouwd. De Tigernest Temple ligt op ruim 3000 meter hoogte en de reis er naar toe werd te voet afgelegd. De steile hellingen zijn slecht begaanbaar. Door de dichte dennenboombossen voert een nauw voetpad, wat uiteindelijk leidt in de richting van de gladde hoge traptreden, die zijn uitgehouwen in de rotsen waarop de Tiger Nest Temple is gebouwd. De reis is zwaar en zeker niet ongevaarlijk.

Geluk, liefde en voorspoed zijn in Bhutan heel belangrijk. Om dit tijdens de reis naar de tempel zoveel mogelijk af te dwingen, vond men overal langs de route de mystieke gebruiken en rituelen terug. De gebedsmolens bijvoorbeeld, die men in de richting van de klok draait, om een belangrijk mantra extra kracht bij te zetten, waardoor boeddha wordt aangeroepen om pad naar verlichting te begeleiden. Dit Mantra wordt ook op de gebedsvlaggen geschreven. De vlaggetjes moeten in een bepaalde volgorde hangen zodat de wind de gebeden en mantra’s naar de goden kon brengen. De zegeningen van de goden werden terug gebracht naar ieder levend wezen, maar in het speciaal naar diegene die de vlaggetjes heeft opgehangen en zijn familie. Door de invloeden van het weer op de stof verliezen de vlaggetjes hun kleur. Er wordt dan gezegd dat de wind de wensen heeft meegenomen. Ook vind je langs de route overal Stupa’s terug. Dit waren ooit stapels met stenen met Boeddhistische relikwieën. Deze stenen werden in de loop der tijd vervangen door keien uit de rivieren waarop men mooie teksten schreef. Deze stenen worden Mani Stones genoemd. Net als met de vlaggetjes en de gebedsmolens gaat men er vanuit dat de wind de energie van tekst op de stenen meeneemt naar de goden en dat zij voorspoed en andere zegeningen voor de persoon die steen plaatste terugstuurden.

Later bedacht men dat er een beter effect werd verkregen door maar liefst zeven keer om de Stupa heen te lopen, zodat de wens op de steen nog sneller bij de goden terecht kwam. Maar ook de Stupa’s zelf veranderden. Er ontstonden acht verschillende soorten die de levensfases van Boeddha vertegenwoordigden. Vaak werden ze gebouwd van de oude Mani Stones. Wanneer de monniken op hun reis naar de Tiger Nest Temple een Stupa tegenkwamen werd er gemediteerd en wordt er nog steeds 7 maal omheen gelopen, zodat alle wensen waaruit de Stupa is opgebouwd nog steeds door de wind kunnen worden meegenomen en er meer liefde, geluk en voorspoed naar ieder levend wezen op deze wereld wordt gebracht.

Om zich goed voor te bereiden op deze uitputtende maar mooie reis, starten de monniken met een bijzonder ritueel wat tot op de dag van vandaag nog steeds gebruikelijk is in Bhutan. Het start met een reiniging van het lichaam in een bad met ijskoud water wat direct uit de rivier komt. Dit bad is een vierkante houten bak, waar een kleiner houten bad aan vast zit, dat door middel van gaten verbonden is met het grotere bad.

Aan het water in het kleine bad worden steeds meer hete Mani Stones toegevoegd, tot het water op de gewenste temperatuur is. De gedachte hierachter is dat het lichaam zo wordt voorbereid op de grote hoogte en de kou. Daarnaast gaat men er vanuit dat wanneer een Mani Stone een positieve tekst draagt, zij deze afgeeft aan het water. Dit idee wordt ondersteunt doordat men er achter kwam dat een steen die een positieve tekst droeg, en bevroren raakte in ijs, mooier ijs om zich heen vormde, dan een steen met een minder mooie tekst. Omdat het menselijk lichaam voor een groot deel uit water bestaat, zou de positieve energie het lichaam extra krachtig maken en nog beter voorbereiden op de zware reis. Aan het badwater worden verder kruiden en Himalaya zout toegevoegd, zodat het water extra werking krijgt en lekker ruikt. Na het bad worden dan met name de benen gemasseerd met de warme stenen. Na afloop van de behandeling nam men een Mani Stone mee, die op traditionele wijze bij een Stupa werd achter gelaten.

  Na het afronden van de Mahayana cursus mag je de Mahayana Treatment aanbieden in jouw salon. Wil je ook de Shinshiro, Uyuni en/of de Ceylon Treatment aanbieden? Schrijf je dan ook in voor deze trainingen.

  Na het afronden van deze cursus krijg je een TREATMENTS® licentie om alle producten te mogen verkopen in jouw salon. Je krijgt dus ook toegang tot de inkoop van alle producten.

  Ben jij N.G.S. masseur? Dan ontvang je voor deze cursus 4 accreditatiepunten.

  Het lesgeld bedraagt €149.- per cursus. Dit is inclusief lesmateriaal (uitgebreide reader), het gebruik van alle benodigde materialen zoals massageolie, onbeperkt gebruik van koffie/thee én een TREATMENTS® licentie om alle producten te mogen verkopen in jouw salon. 

  Betaling dient te gebeuren voor aanvang van de cursus. 

  Inschrijfformulier