TREATMENTS® Shinshiro

De streek Shinshiro staat bekend om haar vele rijstterrassen. Een paar keer per jaar staan de rijstvelden in bloei en vullen de kleine witte bloementjes de lucht met een zoete vanilleachtige geur. TREATMENTS® heeft tonka bonen als basisnoot gebruikt, aangevuld met zoete en frisse geuren als ylang ylang, roos en witte lelie om de overweldigende geur van de kleine rijstbloesems uit Japan in haar producten tot leven te laten komen.

TREATMENTS® is een jong merk, maar heeft desondanks al een heel behoorlijk assortiment aan producten en behandelingen op de markt gebracht. Indien je een TREATMENTS® wellnessbehandeling hebt kunnen vinden die jou aanspreekt, volg je deze in onze inspirerende TREATMENTS® trainingcentra binnen het WellnessInstituut in Schiedam of Emst.

Heb jij een eigen salon en deel je onze passie voor bijzondere wellness behandelingen en mooie producten? Dan is het aanbieden van TREATMENTS® producten en behandelingen iets voor jou! Indien men binnenstapt in een TREATMENTS® salon moet het voor iedere cliënt voelen als het binnenstappen in een andere wereld waar een moment van rust en weldaad centraal staat.

Startdata

De cursusdata staan vermeld in onderstaand inschrijfformulier.

Er is plek voor ongeveer 8 cursisten per dag, dus geef je snel op. Wij kunnen op verzoek een wachtlijst hanteren. Mocht er iemand afzeggen wordt er contact met je opgenomen.

Aanmelden

Inschrijven voor deze cursus kan door het inschrijfformulier op deze pagina in te vullen. Je ontvangt zo spoedig mogelijk (uiterlijk binnen 3 werkdagen) een bevestiging per e-mail waarin de vervolgstappen duidelijk beschreven staan.

Alle informatie

Om de training te volgen is massage ervaring of een massage opleiding vereist, dit om het praktijkgedeelte soepel en snel te laten verlopen. Het is niet nodig om een model mee te nemen. Er wordt geoefend op medecursisten, omdat het zelf beleven van de massage een belangrijk onderdeel is van de cursus.

De Shinshiro cursus is een dagcursus en duurt ongeveer 6 uur.

De Shinshiro Treatment wordt uitgevoerd in de zijligging en is gericht op totale ontspanning en herstel van de spieren. Na een grondige reiniging wordt er gemasseerd met behulp van een sutikku. Als afsluiting wordt de huid verzorgd met de traditionele Shinshiro verzorgingsproducten.

Japan is een vulkanische archipel langs de oostkust van Azië en het ligt op de grens van twee tektonische platen, de Pacifische en de Euraziatische plaat. Door de hoge vulkanische activiteit zijn overal in Japan geisers en warm water bronnen te vinden. Het water in de Onsen zouden een genezende werking hebben door de mineralen die in het water zijn opgelost.

Al duizenden jaren maken de Japanners gebruik van de geometrisch verwarmde baden. In de Japanse cultuur is respect voor een ander zeer belangrijk. Voor de badhuizen geldt een zeer streng etiquette, waarbij het niet is toegestaan gebruik te maken van de Onsen, wanneer het gehele lichaam niet eerst grondig is gereinigd. Met emmertjes water werd het haar gewassen en werden de zorgvuldig ingezeepte lichamen afgespoeld, voordat men het warme bronwater instapte.

Naarmate de populatie van Japan groeide ontstonden er steden. De Onsen waren niet langer toereikend en werden er badhuizen gebouwd. Deze worden Sento genoemd. Van deze badhuizen kon men tegen betaling gebruik maken, maar hetzelfde strenge bad etiquette blijft gelden. Wel werd het badritueel iets meer uitgebreid. Men nam een kommetje heet water en voegde daar koud water aan toe tot het water de gewenste temperatuur had. Dit werd over het lichaam gegoten. Dit zien we overigens ook terug in de badhuizen in het Midden-Oosten. Ook hier werden haren en huid grondig gereinigd met zeep. Wanneer het lichaam vrij was van vuil en zeep resten kon met het lichaam langzaam in het hete bad laten zakken. Dit bad wordt een Furo genoemd. In tegenstelling tot het badwater uit de Onsen, waarbij de temperatuur zo rond de 25˚C ligt, wordt het water in de Furo verwarmd tot wel 40˚C á 42˚C. Doordat dit boven de gemiddelde lichaamstemperatuur ligt, start het lichaam na ongeveer 10-15 minuten met zweten. Zodra het zweten start, stapt men uit bad en herhaalt het wasritueel, zodat men de afvalstoffen goed kon kwijtraken, maar het bad schoon bleef voor haar andere bezoekers.

Shinshiro is een gebied in de provincie Aichi. Er wordt al ruim 3000 jaar rijst verbouwd tegen de hellingen van de hoge bergen. Hiervoor werden rijstterrassen gebouwd die men Tenada noemt. De streek is geen druk bevolkt gebied en er zijn maar weinig natuurlijke Onsen in deze streek. Juist in dit gebied zouden de Onsen erg welkom zijn, want het werk op de rijstvelden tegen de hoge bergen van aan, is zwaar fysiek werk. Waar men in een andere streek na een dag zware arbeid kon genieten van het warme weldadige water voor de vermoeide spieren, was dit in Shinshiro nagenoeg onmogelijk. Een Sento bouwen voor een kleine hoeveelheid mensen was niet rendabel en zo ging men op zoek naar alternatieven. Een van deze alternatieven was de basis van de Shinshiro Treatment.

Het water uit de nabij gelegen rivieren werd op een vuur verwarmd, waarmee men zich kon wassen, of er voor koos zich te laten wassen. Daarna kon men gemasseerd worden. Hiervoor werd een aparte techniek ontwikkeld, want men nam plaats op de smalle muurtjes die ook gebouwd werden voor de rijstterrassen. Men lag op één zijde, waarbij het lichaam in een zeer ontspannen houding lag. De massage was heel stevig, niet bedoeld om te ontspannen, maar om een snel resultaat te bereiken. En dat was het lichaam in korte tijd klaar krijgen voor een nieuwe dag hard werken. Om dit resultaat te bereiken, gebruikte men sutikku. Dit zijn houten stokjes die lijken op stokjes die tot op de dag van vandaag worden gebruikt voor Gua Sha massages.

In de 17e eeuw veranderde de Japanse badcultuur enorm. De komst van Europeanen en andere buitenlanders veranderde het gebruik van de Onsen en de Sento. Waar van oudsher mannen en vrouwen gezamenlijk gebruik maakten van de baden in de Onsen en de Sento, werd het gemeenschappelijk baden niet langer als gebruikelijk ervaren. Door nieuwe Westerse inzichten over landbouw en koos men niet langer voor nieuwe rijstterrassen tegen de bergen, maar voor steeds meer grote velden. Hierdoor verdwijnt de oude landbouwcultuur, en daarmee ook de oude gebruiken.

Na het afronden van de Shinshiro cursus mag je de Shinshiro Treatment aanbieden in jouw salon. Wil je ook de UyuniMahayana en/of de Ceylon Treatment aanbieden? Schrijf je dan ook in voor deze trainingen.

Na het afronden van deze cursus krijg je een TREATMENTS® licentie om alle producten te mogen verkopen in jouw salon. Je krijgt dus ook toegang tot de inkoop van alle producten.

Ben jij N.G.S. masseur? Dan ontvang je voor deze cursus 4 accreditatiepunten.

Het lesgeld bedraagt €149.- per cursus. Dit is inclusief lesmateriaal (uitgebreide reader), het gebruik van alle benodigde materialen zoals massageolie, onbeperkt gebruik van koffie/thee én een TREATMENTS® licentie om alle producten te mogen verkopen in jouw salon. 

Betaling dient te worden voldaan voor aanvang van de cursus. 

Inschrijfformulier