Elastisch tapen

De laatste jaren heeft het elastisch tapen een enorme ontwikkeling doorgemaakt binnen de sportverzorging en fysiotherapie. Vele professionele sporters, maar ook amateursporters duiken op met gekleurde elastische tapes over het hele lichaam.

Ben jij N.G.S. masseur? Dan ontvang je voor deze cursus 6 accreditatiepunten.

Startdata

De cursusdata staan vermeld in onderstaand inschrijfformulier.

Er is plek voor ongeveer 8 cursisten per dag, dus geef je snel op. Wij kunnen op verzoek een wachtlijst hanteren. Mocht er iemand afzeggen wordt er contact met je opgenomen.

Aanmelden

Inschrijven voor deze cursus kan door het inschrijfformulier op deze pagina in te vullen. Je ontvangt zo spoedig mogelijk (uiterlijk binnen 3 werkdagen) een bevestiging per e-mail waarin de vervolgstappen duidelijk beschreven staan.

Alle informatie

Om de cursus te kunnen volgen is het noodzakelijk om kennis van anatomie en fysiologie te hebben. De anatomie richt zich voornamelijk op spieren en spiergroepen, origo en insertie en bewegingsmogelijkheden. Deze cursus is bedoeld voor sport- en wellnessmasseurs. Het is niet nodig om een model mee te nemen. Er wordt geoefend op medecursisten, omdat het zelf beleven van de massage een belangrijk onderdeel is van de cursus.

De cursus elastisch tapen is een dagcursus en duurt ongeveer 6 uur.

De laatste jaren heeft het elastisch tapen een enorme ontwikkeling doorgemaakt binnen de sportverzorging en fysiotherapie. Vele professionele sporters, maar ook amateursporters duiken op met gekleurde elastische tapes over het hele lichaam. De tapes worden zowel preventief als curatief ingezet bij een enorme diversiteit aan klachten/blessures.

De cursus bestaat uit 1 lesdag waarbij de theoretische achtergrond en de principes van het M.T.C. concept behandeld worden. Het grootste gedeelte van de cursus zal bestaan uit praktisch onderwijs. Je zult met verschillende elastische tapes ervaring opdoen en er worden diverse casussen en situaties behandeld. Om het geleerde ook thuis verder in de praktijk te brengen, ontvang je het boek “medical taping concept” en de reader als naslagwerk.

Na het afronden van de cursus heb je de kennis van bepaalde technieken van het elastisch tapen en krijg je een certificaat van deelname. Het is noodzakelijk dit na de cursus in praktijk uit te voeren en veelvuldig te oefenen om handgrepen en technieken eigen te maken.

Na het afronden van de cursus krijg je een certificaat van deelname van het WellnessInstituut.

Ben jij N.G.S. masseur? Dan ontvang je voor deze cursus 6 accreditatiepunten.

Het lesgeld bedraagt €199.- per cursus. Dit is inclusief lesmateriaal, het gebruik van alle benodigde materialen, onbeperkt gebruik van koffie/thee, een certificaat van deelname van het WellnessInstituut én het boek ‘Medical Taping Concept’.

Betaling dient te gebeuren voor aanvang van de cursus.

Inschrijfformulier

Extra informatie

Ben je er nog niet helemaal over uit en wil je graag advies of heb je nog een aantal vragen? Vul het contactformulier in of stuur een e-mail naar info@wellnessinstituut.nl. Wij doen ons best om je zo snel mogelijk van een reactie te voorzien. Controleer ook altijd even je spambox. 

Wist je dat het WellnessInstituut meer dan 18 cursussen aanbiedt?