Manuele lymfedrainage

MLD, manuele lymfedrainage, de naam zegt het al. Manueel invloed uitoefenen op de lymfestroom en dat vraagt om een subtiele (het psychotactiele empathisch affectief contact) aanraking. De technieken die daar een essentiële rol spelen vanuit het psychotactiële contact: het écht in contact zijn met jouw cliënt.

Ben jij N.G.S. masseur? Dan ontvang je voor deze cursus 12 accreditatiepunten.

Startdata

De cursusdata staan vermeld in onderstaand inschrijfformulier.

Er is plek voor ongeveer 8 cursisten per dag, dus geef je snel op. Wij kunnen op verzoek een wachtlijst hanteren. Mocht er iemand afzeggen wordt er contact met je opgenomen.

Aanmelden

Inschrijven voor deze cursus kan door het inschrijfformulier op deze pagina in te vullen. Je ontvangt zo spoedig mogelijk (uiterlijk binnen 3 werkdagen) een bevestiging per e-mail waarin de vervolgstappen duidelijk beschreven staan.

Alle informatie

Om de cursus te volgen is anatomische en fysiologische kennis alsmede massage ervaring of een massage opleiding vereist. Het is niet nodig om een model mee te nemen. Er wordt geoefend op medecursisten, omdat het zelf beleven van de massage een belangrijk onderdeel is van de cursus. De cursus is competentiegericht en vergt veel zelfstudie en discipline, de studiebelasting bedraagt ongeveer 8 tot 10 uur per week. Dit bestaat vooral uit praktisch oefenen. Tevens is praktisch oefenen erg belangrijk om de handgrepen en technieken goed onder de knie te krijgen.

De cursus manuele lymfedrainage bestaat uit 3 lesdagen van ongeveer 6 uur.

MLD is een massagemethode die tracht de functie van het lymfesysteem op een adequate wijze te ondersteunen. Door middel van Manuele lymfedrainage kan een diepe ontspanning ontstaan daar waar sport- of wellnessmassage een contra-indicatie is. Lymfedrainage wordt toegepast op de plaatsen waar het lichaam een overmaat aan afvalstoffen in het weefsel heeft of problemen heeft met de afvoer van afvalstoffen. Het grote verschil met de reguliere massages zit hem in de druksterkte die stukken lager is. Hierdoor wordt de filtratie van het bloed beïnvloed.

Het psychotactiele empathisch affectief contact staat in deze MLD cursus centraal wat wil zeggen; veel praktijk en weinig theorie en in de praktijklessen komt het hele lichaam aan bod.

MLD heeft met betrekking tot de lokale weefselverstoring, c.q. het oedeem een aantal effecten die een normalisering van de homeostase bewerkstelligen bij oedeem, bij een wond of ontsteking en, neurogeen.  Homeostase: 1. Het vermogen van een organisme milieu-invloeden die de levensfunctie belemmeren, binnen bepaalde grenzen te compenseren. 2. Het in evenwicht zijn van alle functies in het lichaam zoals het constant houden van de bloeddruk, de pH waarde, de aanpassingsmechanismen van het hart, de regulering van ademhaling, lichaamstemperatuur (thermoregulatie), kliersecretie, calciumhuishouding.

Na het afronden van de cursus heb je de basisprincipes van een Manuele lymfedrainage massage geleerd en krijg je een certificaat van deelname van het WellnessInstituut.

Na het afronden van de cursus krijg je een certificaat van deelname van het WellnessInstituut.

Ben jij N.G.S. masseur? Dan ontvang je voor deze cursus 12 accreditatiepunten.

Het lesgeld bedraagt €499.- per cursus. Dit is inclusief lesmateriaal, het gebruik van alle benodigde materialen, onbeperkt gebruik van koffie/thee én een certificaat van deelname van het WellnessInstituut.

Betaling dient te worden voldaan voor aanvang van de cursus.

Inschrijfformulier

Extra informatie

Ben je er nog niet helemaal over uit en wil je graag advies of heb je nog een aantal vragen? Vul het contactformulier in of stuur een e-mail naar info@wellnessinstituut.nl. Wij doen ons best om je zo snel mogelijk van een reactie te voorzien. Controleer ook altijd even je spambox. 

Wist je dat het WellnessInstituut meer dan 18 cursussen aanbiedt?