Aziatische massage

De Aziatische massage is gebaseerd op de traditionele Thaise massage, is meer dan 2500 jaar oud en is daarmee één van de oudste geneeswijzen ter wereld. In Thailand werd ziekte als onbalans in het lichaam of geest gezien en zochten ze hulp in een lokale tempel. Daar werden ze behandeld met de 4 elementen uit de Thaise geneeskunst te weten, spiritualiteit, voeding, kruiden en massage.

Startdata

De cursusdata staan vermeld in onderstaand inschrijfformulier.

Inschrijven

Inschrijven voor deze cursus kan door het inschrijfformulier op deze pagina in te vullen. Je ontvangt zo spoedig mogelijk (uiterlijk binnen 3 werkdagen) een bevestiging per e-mail waarin de vervolgstappen duidelijk beschreven staan.

Alle informatie

De cursus is bedoeld voor ervaren masseurs die voldoende basiskennis hebben van de technieken van de klassieke ontspanningsmassage en daarnaast een gedegen spierkennis bezitten. Het is niet nodig om een model mee te nemen. Er wordt geoefend op medecursisten, omdat het zelf beleven van de massage een belangrijk onderdeel is van de cursus.

De cursus Aziatische massage is een dagcursus en duurt ongeveer 6 uur.

Door de Thaise massage voelt zowel het lichaam als de geest bevrijd en dit holistische idee erachter komt oorspronkelijk uit het Boedhisme. De Thaise massage is onderdeel van een medische en spirituele traditie maar veel van de kennis is verloren gegaan bij de vernietiging van de oude Thaise hoofdstand Ayuthaya in 1767. De overblijfselen van deze traditie werden vastgelegd in steen in opdracht van Koning Rama III in 1832 en deze tekeningen in steen zijn bewaard gebleven in de tempel van Wt Pho in Bangkok. In deze tempel liggen de restanten van de school voor traditionele Thaise geneeskunst. Op de muren zijn instructies voor studenten geschilderd en op anatomische afbeeldingen laten ze zien waar de energiepunten in het menselijk lichaam zich bevinden. De eeuwenoude traditie wordt in de tempel nog steeds voortgezet echter hoewel de massage traditioneel door monniken werd beoefend wordt het beroep nu overal in Thailand uitgeoefend. op massagescholen, in ziekenhuizen, hotels en zelfs op het strand.

De Thaise massage zorgt voor ontspanning en activering en voorkomt en verhelpt zowel lichamelijke als psychische klachten. Het stimuleert de bloedsomloop en het lymfe systeem waardoor je weer meer energie krijgt en het immuunsysteem wordt versterkt.

Chronische vermoeidheid, rug- en nekklachten, hoofdpijn, stijve spieren en gewrichten en een slechte doorbloeding kunnen door een Thaise massage worden verminderd en zelfs verholpen. Het zorgt voor versoepeling van de weefsels (huid, spieren, zenuwbanen, en gewrichten) en verbetert de doorbloeding. Het bestrijdt stress en vermindert depressieve gevoelens. Op geestelijk/spiritueel vlak verleent het een gevoel van continuïteit aan het lichaam; het zorgt voor stroming en activeert de doorstroming van energie (Chi).

Thaise massage combineert druktechnieken met rustige bewegingen, ritmische acupressuur met strekoefeningen met als doel het openen, trainen en afstemmen van alle stelsels in  het lichaam. De massage is stevig, beweeglijk en meditatief. Beginnend bij de voeten zal het lichaam worden bewogen, losgemaakt en uitgerekt en deze manier van masseren wordt gezien als hulpmiddel om ziekte te verhinderen, het oplossen van blokkades voordat deze zich fysiek of psychisch kunnen manifesteren, en voor het verhogen van de flexibiliteit.

Na het afronden van de cursus krijg je een certificaat van deelname van het WellnessInstituut.

Het lesgeld bedraagt €159.- per cursus. Dit is inclusief lesmateriaal, het gebruik van alle benodigde materialen zoals massageolie, onbeperkt gebruik van koffie/thee én een certificaat van deelname van het WellnessInstituut.

Betaling dient te worden voldaan voor aanvang van de cursus.

Inschrijfformulier

Extra informatie

Ben je er nog niet helemaal over uit en wil je graag advies of heb je nog een aantal vragen? Vul het contactformulier in of stuur een e-mail naar info@wellnessinstituut.nl. Wij doen ons best om je zo snel mogelijk van een reactie te voorzien. Controleer ook altijd even je spambox. 

Wist je dat het WellnessInstituut meer dan 12 cursussen aanbiedt?