Cupping massage

De techniek cupping vindt haar oorsprong in het verre China. Cupping werd, volgens de oudste verwijzingen, gebruikt als geneeswijze. Eén van de redenen om cupping te gebruiken, was het verwijderen van gif uit de huid, na bijvoorbeeld een slangenbeet. Later werd ontdekt dat met de cupping methode de bloedsomloop werd gestimuleerd en afvalstoffen sneller uit de bloedbaan konden worden verwijderd.

Startdata

De cursusdata staan vermeld in onderstaand inschrijfformulier.

Inschrijven voor deze cursus kan door het inschrijfformulier op deze pagina in te vullen. Je ontvangt zo spoedig mogelijk (uiterlijk binnen 3 werkdagen) een bevestiging per e-mail waarin de vervolgstappen duidelijk beschreven staan.

N.G.S. masseur

Ben jij N.G.S. masseur? Dan ontvang je voor deze cursus 3 accreditatiepunten.

Alle informatie

De cursus is bedoeld voor ervaren masseurs die voldoende basiskennis hebben van de technieken van de klassieke ontspanningsmassage en daarnaast een gedegen spierkennis bezitten. Het is niet nodig om een model mee te nemen. Er wordt geoefend op medecursisten, omdat het zelf beleven van de massage een belangrijk onderdeel is van de cursus.

De cursus cuppingmassage is een dagdeel cursus en duurt ongeveer 3 uur.

Cupping is een behandelmethode waarbij glazen of kunststof cups gebruikt worden om de huid vacuüm te zuigen. Door het vacuüm zuigen van de huid en het maken van trekkende bewegingen, wordt de bloedsomloop gestimuleerd. Daarnaast wordt de aanmaak van histamine en endorfine in gang gezet en zorgt het voor het snel afvoeren van afvalstoffen. Cupping kan op verschillende manieren worden toegepast; van zeer intensief, energetisch tot enkel ontspannend. Een belangrijk feit is dat wij je bij deze cursus leren hoe een ontspannende cupping massage moet worden uitgevoerd. Om die reden zullen er dus geen beschadigingen of hevige bloeduitstortingen van de huid ontstaan en zal de massage niet pijnlijk zijn.

Door deze vorm van massage kan sneller een niveau bereikt worden, waarbij de bloedsomloop voldoende is gestimuleerd om snel afvalstoffen te verwijderen vanuit de omliggende weefsels. Belangrijk is daarom om contra-indicaties en eventuele risico’s te herkennen. Ook dit wordt tijdens de cursus behandeld.

Na het afronden van de cursus ben je in staat de ontspannende cupping massage op een professionele manier toe te passen op het gehele lichaam met de juiste technieken en oliën.

Na het afronden van de cursus krijg je een certificaat van deelname van het WellnessInstituut.

Ben jij N.G.S. masseur? Dan ontvang je voor deze cursus 3 accreditatiepunten.

Het lesgeld bedraagt €109.- per cursus. Dit is inclusief het gebruik van alle benodigde materialen zoals massageolie, onbeperkt gebruik van koffie/thee én een certificaat van deelname van het WellnessInstituut.

Betaling dient te worden voldaan voor aanvang van de cursus.

Inschrijfformulier

Extra informatie

Ben je er nog niet helemaal over uit en wil je graag advies of heb je nog een aantal vragen? Vul het contactformulier in of stuur een e-mail naar info@wellnessinstituut.nl. Wij doen ons best om je zo snel mogelijk van een reactie te voorzien. Controleer ook altijd even je spambox. 

Wist je dat het WellnessInstituut meer dan 12 cursussen aanbiedt?