Hamam in jouw salon

De eenvoudigste vertaling van Hamam is ‘Oosters badhuis’. Hamam is meer dan inzeping, massage en reiniging; het is een beleving! De hamam is een bijzonder Oosters reinigingsritueel, een combinatie van een scrub en een massage met olijfzeep. Hamam massages verlopen volgens een zeer oude techniek en traditie. De cursus Hamam in jouw salon is hetzelfde als de originele Hamam, alleen zijn er een aantal aspecten vervangen zodat de behandeling te geven is in een droge ruimte.

Startdata

De cursusdata staan vermeld in onderstaand inschrijfformulier.

Er is plek voor ongeveer 8 cursisten per dag, dus geef je snel op. Wij kunnen op verzoek een wachtlijst hanteren. Mocht er iemand afzeggen wordt er contact met je opgenomen.

Aanmelden

Inschrijven voor deze cursus kan door het inschrijfformulier op deze pagina in te vullen. Je ontvangt zo spoedig mogelijk (uiterlijk binnen 3 werkdagen) een bevestiging per e-mail waarin de vervolgstappen duidelijk beschreven staan.

Alle informatie

Er is geen vooropleiding noodzakelijk voor deze cursus. Indien je geïnteresseerd bent in Hamam, dan is dit echt wat voor jou! Het is niet nodig om een model mee te nemen. Er wordt geoefend op medecursisten, omdat het zelf beleven van de massage een belangrijk onderdeel is van de cursus.

De cursus Hamam in jouw salon is een dagcursus en duurt ongeveer 3,5 uur.

De eenvoudigste vertaling van Hamam is ‘Oosters badhuis’. Hamam is meer dan inzeping, massage en reiniging; het is een beleving! De Hamam is een bijzonder Oosters reinigingsritueel, een combinatie van een scrub en een massage met olijfzeep. Hamam massages verlopen volgens een zeer oude techniek en traditie. De cursus Hamam in jouw salon is hetzelfde als de originele Hamam, alleen zijn er een aantal aspecten vervangen zodat de behandeling te geven is in een droge ruimte.

De behandeltafel is traditioneel van marmer gemaakt en wordt verwarmd. Bij de behandeling in een droge ruimte wordt gewerkt op een normale massagetafel, eventueel verwarmd met een warmwaterzak. De behandeling bestaat uit het scrubben van de huid, inzepen, masseren, een rhassoulpakking en een huidverzorging. Een warm kompres wordt gebruikt in plaats van water om het lichaam te reinigen van de scrub, de zeep en de rhassoul. Op deze manier wordt de ruimte niet nat.

Na het afronden van de cursus heb je de basisprincipes van een Hamam massage geleerd .

Na het afronden van de cursus krijg je een certificaat van deelname van het WellnessInstituut.

Het lesgeld bedraagt €150.- per cursus. Dit is inclusief lesmateriaal, een kleine zeepzak, een koperen schaal, vijf scrubhandschoenen, dalan crème, onbeperkt gebruik van koffie/thee én een certificaat van deelname van het WellnessInstituut.

Betaling dient te gebeuren voor aanvang van de cursus.

Inschrijfformulier

Extra informatie

Ben je er nog niet helemaal over uit en wil je graag advies of heb je nog een aantal vragen? Vul het contactformulier in of stuur een e-mail naar info@wellnessinstituut.nl. Wij doen ons best om je zo snel mogelijk van een reactie te voorzien. Controleer ook altijd even je spambox. 

Wist je dat het WellnessInstituut meer dan 18 cursussen aanbiedt?