Zwangerschapsmassage

De technieken die bij de zwangerschapsmassage worden gebruikt, helpen de vrouw zich meer op haar gemak te voelen bij de veranderingen in haar lichaam. Verschillende klachten die tijdens een zwangerschap ontstaan, kunnen hierdoor behoorlijk verminderd worden. 

Deze massage kan helpen bij rugklachten, verminderde bloedcirculatie, hoofdpijn, misselijkheid, beenkrampen of vermoeide benen, oedeem en verminderde stoelgang.

Startdata

De cursusdata staan vermeld in onderstaand inschrijfformulier.

Inschrijven voor deze cursus kan door het inschrijfformulier op deze pagina in te vullen. Je ontvangt zo spoedig mogelijk (uiterlijk binnen 3 werkdagen) een bevestiging per e-mail waarin de vervolgstappen duidelijk beschreven staan.

N.G.S. masseur

Ben jij N.G.S. masseur? Dan ontvang je voor deze cursus 3 accreditatiepunten.

Alle informatie

De cursus is bedoeld voor ervaren masseurs die voldoende basiskennis hebben van de technieken van de klassieke ontspanningsmassage en daarnaast een gedegen spierkennis bezitten. Het is niet nodig om een model mee te nemen. Er wordt geoefend op medecursisten, omdat het zelf beleven van de massage een belangrijk onderdeel is van de cursus.

De cursus zwangerschapsmassage is een dagdeel cursus en duurt ongeveer 3 uur.

Er zijn meerdere redenen waarom je niet lekker op je buik kan liggen, denk aan rugklachten, buikklachten of borstoperaties. Tijdens de hydrokussenmassage lig je comfortabel op je rug, maar door de hydrokussen wordt wel je rug heerlijk ontspannen of stevig gemasseerd. Ontdek de voordelen van deze bijzondere techniek.

Tijdens de massage lig je comfortabel, op je rug, op het met warm water gevulde kussen. Het warme water van ca. 40 graden werkt aangenaam en ontspannend waardoor er een betere doorbloeding van de spieren ontstaat. Het voordeel van deze massage is dat je je tijdens de volledige lichaamsmassage niet hoeft om te draaien, maar heerlijk ontspannen op je rug kunt blijven liggen. Het materiaal van de kussens tezamen met de massage-olie maken het mogelijk om met de handen tussen het kussen en de rug te glijden en je op die manier intensief te masseren. Hierdoor is deze massage methode zeer geschikt gedurende de 2e en 3e semester van de zwangerschap.

Na het afronden van de cursus kun je een volledige zwangerschapsmassage/hydrokussenmassage uitvoeren en ben je in staat om klachten, die ontstaan zijn door de zwangerschap, aanzienlijk verlichten. 

Na het afronden van de cursus krijg je een certificaat van deelname van het WellnessInstituut.

Ben jij N.G.S. masseur? Dan ontvang je voor deze cursus 3 accreditatiepunten.

Het lesgeld bedraagt €109.- per cursus. Dit is inclusief  het gebruik van alle benodigde materialen zoals massageolie, onbeperkt gebruik van koffie/thee én een certificaat van deelname van het WellnessInstituut.

Het hydrokussen is na de les aan te schaffen tegen een tarief van € 55,00 incl. B.T.W.

Betaling dient te worden voldaan voor aanvang van de cursus.

Inschrijfformulier

Extra informatie

Ben je er nog niet helemaal over uit en wil je graag advies of heb je nog een aantal vragen? Vul het contactformulier in of stuur een e-mail naar info@wellnessinstituut.nl. Wij doen ons best om je zo snel mogelijk van een reactie te voorzien. Controleer ook altijd even je spambox. 

Wist je dat het WellnessInstituut meer dan 12 cursussen aanbiedt?